Activiteiten baby’s en kruipers

 • Groot worden is kinderspel!
 • Voor de allerkleinsten bieden wij u in Toverland behalve plezier ook volop leermogelijkheden. De wereld van onze kleintjes combineert gekke stemmetjes, knipperende lichtjes, vrolijke kleuren, leuke melodietjes en grappige geluidseffecten met leeftijdsgerichte activiteiten. Deze combinatie prikkelt de nieuwsgierigheid van kinderen en zorgt er elke keer weer voor dat spelen leuk en leerrijk wordt. Zo worden ook de kinderen uit de jongste leeftijdsgroepen gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen.Een baby grijpt alles vast en steekt dit meestal meteen in zijn mondje. Op deze manier gaat hij de wereld verkennen. Hij zwaait ermee, laat ze vallen en gooit ze weg als ze niet meer interessant zijn. Stilaan wordt hij ook geboeid door dingen die open en dicht gaan, dingen die lawaai maken, die in elkaar passen, .. de mogelijkheden zijn eindeloos en hier spelen wij graag op in!

  Liedjes zingen, rijmpjes opzeggen en klankspelletjes zullen je kind zeker boeien.

 • Ook met onze kleine kindjes gaan wij aan de slag!
 • We laten hen eens kennismaken met nieuwe materialen. Het kind leert al spelend en tegelijkertijd worden de zintuigen geprikkeld.
 • Enkele voorbeelden van activiteiten die wij aanbieden voor onze allerkleinsten zijn :…
 • De evenwichtsbal : Een grote bal waarop ze leren om hun hoofdje recht te houden en hun evenwicht te bewaren. Onze baby’s en kruipers vinden dit gewoon ook geweldig leuk!
 • Vliegend tapijt : Twee verzorgsters houden een laken vast waarop een baby ligt of zit. Het laken wordt voorzichtig van de grond getild en zo “vliegt” het kind eventjes. Op deze manier wordt er weer geoefend op het evenwicht.
 • Babymassage
 • Ballenpret in een ballenbad
 • Papierpret : Dozen vol papier mogen leeghalen vinden ze erg leuk ; scheuren, verfrommelen, voelen en bekijken van prenten in tijdschriften (kleuren), onder de berg papier kruipen, ..
 • Bewegende mat : Dit is een dekbedovertrek die gevuld wordt met allerlei zachte materialen ( ballen, kussens in allerlei vormen, module blokken, knuffels, ..) De kindjes die kunnen kruipen mogen hierop op ontdekking gaan. De mat beweegt zodra ze erover kruipen. Dit daagt onze kindjes uit om te kruipen en test hun gevoel voor evenwicht weer. Het is ook gewoon dolle pret om te kruipen over een bewegende mat!
 • Experimenteren met verf : Reeds op de leeftijd van 4 maanden laten we onze baby’s kennismaken met verf! We leggen ze op hun buikje op een blad papier en laten daar enkele druppels verf op vallen. Als onze baby’s er nog goed in slagen om hun hoofdje rechtop te houden, wordt dit ondersteund met een hand van ons. Zo kunnen ze kennismaken met vreemde materialen, voelen aan de verf, kijken naar de kleuren, erdoor wrijven met handjes en voetjes, .. Op deze speelse manier leren ze heel wat bij. De baby’s die groter zijn mogen zittend aan de slag gaan met de verf of als ze dat al kunnen, er gewoon door kruipen! Als ze leren stappen en kunnen staan houden we hun handjes vast en mogen ze eens ervaren hoe het voelt om in de verf te staan/ er door te stappen. Het uitschuiven en wiebelen hoort erbij maar meestal vinden ze dat ook gewoon plezant! Geen enkel kind “moet” hieraan deelnemen. Als we merken dat een kindje hier geen zin in heeft of er nog niet klaar voor is, wordt de activiteit gewoon op een ander moment aangeboden. De bedoeling is dat het een leuke ontdekking wordt!
 • Opbouwen van een kruip parcours
 • Waterpret : Zoiets eenvoudig als een bakje water voor een baby neerzetten zorgt weer voor een nieuwe ervaring.
 • Ontdekkingsdozen : Dozen met een gat erin gevuld met verschillende speeltjes zorgen voor een hoop plezier en wekken de nieuwsgierigheid van de kinderen op.
 • Metalen deksels : deze reflecteren het licht en maken leuke geluiden als je ermee schuift over de vloer. Het is ook gewoon al leuk om de doos te vullen met de deksels en weer leeg te halen.

… U ziet, onze fantasie reikt ver en zolang onze kindjes het maar leuk vinden proberen wij op deze manier hun dingen bij te leren en laten we hen op heel jonge leeftijd al kennismaken met vreemde materialen. Dit heeft als voordeel dat onze grote kindjes in de kleuterklassen al met heel wat vreemde materialen en technieken vertrouwd zijn. Bij onze baby’s gaat het om ontdekken van nieuwe materialen en bij onze grote peuters gaan we dan weer bepaalde technieken introduceren.

sidebar