Bij de kleintjes

  • Duik met ons mee en neem een kijkje in deze wereld!
  • Op de eerste verdieping hebben de baby’s en kruipertjes hun eigen onderwaterwereld waar ze ongestoord op ontdekking kunnen gaan. Onze baby’s kunnen er kennismaken met vormen en kleuren op de verschillende speeltapijten. Het speelgoed dat er vrolijk hangt te bengelen wordt ook regelmatig afgewisseld. In de relax kunnen ze spelen met verschillende speelbogen met kralen en ook daar hangen we regelmatig eens iets nieuws aan. Zo blijft het voor hun interessant en leuk om mee te spelen. Baby’s die het liever rustig aan doen kunnen tot rust komen in de babyschommels of een dutje doen in één van onze parken. Heeft uw kindje het een beetje moeilijk, dan zal één van onze verzorgsters uw kindje knus tegen zich aan nemen en het zo de nodige warmte bieden. Daar maken wij graag tijd voor!
  • Vanaf de leeftijd van 5 à 8 maanden beginnen heel wat baby’s te leren om op de één of andere manier vooruit te bewegen. De meeste baby’s blijven dan met hun buik op de vloer liggen, terwijl hun armen en beentjes bewegen. Ze willen immers vooruit en gaan ontdekken op welke manier ze zich kunnen voortbewegen.
  • Als we merken dat de baby wil kruipen, zullen we hem stimuleren door bijvoorbeeld een speelgoedje voor hem te leggen. We leggen het zo dat hij er net niet bij kan en een beetje moeite moet doen om het te pakken te krijgen. Aanmoedigende woordjes en een knuffel achteraf zullen zijn zelfvertrouwen doen groeien en hem de moed geven om nog veel meer te leren. Een kind leert door te spelen en daar krijgt uw kindje in Toverland zeker de kans voor!
  • Zodra uw kindje begint te kruipen mag het verhuizen naar de andere kant van het hekje.
  • Hier gaan we onze kruipertjes stilaan leren om hun evenwicht te bewaren en de eerste stapjes te zetten. Het lopen van kleine peutertjes kan je vergelijken met het waggelen van jonge eendjes. Ze doen hun best om korte stapjes te zetten en leren om hun evenwicht te bewaren. Hiervoor zijn er bij de kruipers ook speciaal ontwikkelde blokken waarop ze kunnen leren om hun evenwicht te bewaren. De blokken hebben verschillende vormen en nodigen de kindjes uit om te klimmen en te klauteren. Ze zullen de grootste pret hebben om hun evenwicht te zoeken. Vallen hoort erbij, maar is minder pijnlijk op de zachte matten.
  • Een kind zal meestal tussen de 12 en 18 maanden zijn eerste stapjes zetten.

Elke baby heeft hier zijn eigen kastje waar de pampertjes en reservekleedjes bewaard worden. Er staat ook een mandje klaar voor de flesvoeding en er is een plaatsje voorzien voor hun tutjes.

sidebar