Aromatherapie

  • Wat is aromatherapie?

In onze opvang maken wij gebruik van aromatherapie.

Op een effectieve manier verspreiden wij etherische oliën doorheen de verschillende ruimtes om insecten op afstand te houden of om onze kindjes hun luchtwegen een beetje te ondersteunen.

Hoe worden deze oliën doorheen de verschillende ruimtes verspreid?

De Aroma Stream is een veilige en effectieve manier om zonder warme plaat of gevaarlijke vlam geuren te verspreiden. Een luchtstroom verdampt de essentiële olie, waardoor de geur intact blijft. De olie hoeft dus niet opgewarmd te worden en kan dus niet verbranden. De geur en de eigenschappen van de olie blijven op deze manier ongewijzigd. Het toestel wordt niet warm en is dus veilig voor kinderhandjes.

  • Welke oliën gebruiken wij?
  1. Muggenmix van citronella, geranium en lavendel: Omdat het niet altijd mogelijk is om overal iets aan de ramen te bevestigen dat insecten op een afstand houdt, zijn wij op zoek gegaan naar een andere manier. Insecten hebben een afkeer van bepaalde geuren. Iemand die daar professioneel mee bezig is maakte voor ons een veilige mix die deze beestjes op afstand zal houden.
  2. Ywee varianten op eucalyptus :

Ravintsara: Dit is het beste product uit de aromatherapie om de steeds talrijker wordende virussen te lijf te gaan. Hiermee wordt de werking van de luchtwegen ondersteund en krijgen ze een beetje hulp om verkoudheden, griep en allerlei virale infecties tegen te gaan. Ravintsara heeft een rustgevend effect en zal gebruikt worden in onze slaapruimtes.

Eucalyptus radiata: Ook dit is een uitstekend product om allerlei virale infecties tegen te gaan. Eucalyptus radiata is eerder een frisse geur en zal dus gebruikt worden in onze leefruimtes.

  • Vanwaar aromatherapie?

Ikzelf heb in een biologische crèche gewerkt en daar gebruikten ze aromatherapie. Ik maakte er al gauw kennis mee en ondervond er ook wel degelijk voordelen van. Geloof het of niet, maar ik had inderdaad veel minder last van de typische verkoudheden en dergelijke ongemakken. Toen ik zelf het idee kreeg om een kinderopvang te openen, ben ik eens gaan navragen hoe ik dit zelf kon gaan toepassen.

Mijn moeder en ik zijn vervolgens een cursus aromatherapie gaan volgen om er alles over te weten te komen. Dan zijn de andere leden van mijn team diezelfde cursus gaan volgen en zo kunnen we op een verantwoorde en efficiënte manier aromatherapie toepassen in onze kinderopvang.

sidebar